Els llibres d'escacs imprescindibles. Tauler i llibres

Els llibres d’escacs imprescindibles

Els llibres d’escacs que tot bon escaquista hauria de tenir

Els llibres d’escacs que apareixen a continuació tenen molt bona fama, i encara que estiguin en anglès, són força facils de comprendre. Aquests llibres d’escacs són imprescindibles a la biblioteca de tot escaquista que vulgui arribar a tenir la foríça d’un mestre, o convertir-se en un molt bon jugador.

 

My System – Aaron Nimzowitch

Nimzowitch va ser el primer a explorar i descriure el joc dels escacs des del punt de vista dels seus «elements». I, a més, ell va introduir les bases del joc posicional modern amb el seu concepte de sobreprotecció. Un llibre que sí­ o sí­ has de tenir.

Basic Chess endings – Reuben Fine

Aquest llibre és la Bí­blia dels finals. Cada possible final que pot arribar a tenir lloc és analitzat per aquest súper Gran Mestre. Pot portar mesos o inclús anys llegir i entendre aquest llibre. Però, tot i que la feina pugui ser feixuga, en veurí s el profit quan comencis a guanyar els finals. La resta de llibres de finals bí sicament condensen el contingut d’aquest llibre.

1001 Winning Chess Sacrifice and Combinations-Fred Reinfeld

Aquest és probablement el més famós en el gènere d’ensenyament de tàctiques. í‰s ben conegut que la tí ctica és la part més feble del joc amateur i el que atura el seu progrés. Un llibre imprescindible per a qualsevol jugador amb un ELO inferior a 2.200.

How to Reassess your Chess – Jeremy Silman

Aquest llibre estí considerat com un clí ssic modern. Pots pensar en aquest com en un modern «El meu sistema», però amb una presentació més agradable. Introdueix el lector en un nou vocabulari i tracta els conceptes d’una manera similar. Conté molta informació que t’ajudarí a millorar. Aquest és un llibre del tipus «¡Jo vull resultats ara mateix !!!».

My 60 Memorable Games – Bobby Fischer

60 grans partides analitzades per un dels més grans jugadors de la història, Bobby Fischer. Si vols un llibre de partides, tria aquest. Tindrí s moltes hores de plaer reproduint aquestes partides, totes comentades d’una manera extraordiní ria.

Art of Attack in Chess – Vladimir Vukovic

Un llibre d’atac imprescindible que s’ha de trobar a la biblioteca de tot bon jugador. Aquest llibre guia el lector a través de totes les idees comuns que són essencials per aconseguir la victòria. í‰s el llibre preferit dels jugadors més agressius.

Zurich International Chess Tournament 1953 – David Bronstein

Aquest llibre sobre un Torneig és també fonamental més que altres llibres perquè el seu autor és Bronstein. La majoria de grans mestres de l’època van jugar aquest torneig: Bronstein, Smyslov, Keres, Reshevsky, Petrosian, Geller, Najdorf, Kotov, Taimanov, Euwe i molts d’altres. Bronstein estudia les 210 partides, amb molts comentaris.

Logical Chess: Move by Move – Irving Chernev

Aquest llibre és increí¯ble perquè dóna una explicació de cada moviment. Tots estem avorrits de llibres que donen una lí­nia sense una anotació o descripció clara. Doncs bé, aquest llibre és el que els escaquistes estí vem buscant.

The Idees behind the Chess Openings – Reuben Fine

Encara que les obertures estudiades no estan actualitzades, això no és el més important. Aquest no és un llibre tradicional d’obertures que pugui ensenyar la Siciliana, per exemple. Aquest llibre intenta explicar-te el PER QUE, no el QUE. En aquest aspecte, és similar a «Logical Chess: Move by Move». Aquest llibre és un clí ssic que et permetrí realitzar els primers moviments amb enteniment i confianíça.

Pawn Structure Chess – Andrew Soltis

Llibres com aquest s’han tornat cada vegada més importants en l’era de la informació. Ja no és possible liquidar a l’oponent abans del moviment número 15. Els mestres moderns compten amb el seu coneixement de tòpics com l’estructura dels peons per a distanciar-se dels bons jugadors amateurs. Aquest llibre et diu exactament el que ells saben.

Deja un comentario