Curiositatat sobre… BLACKBURNE

BLACKBURNE I EL WHISKY

Un dels personatges més curiosos de la història dels escacs és, sens dubte, Joseph Henry Blackburne (1841-1924). Era un home amb un carí cter bastant fort i variable, que passava de la irritació a la depressió amb gran facilitat. Aquest fet va anar lligat a tot un seguit d’anècdotes viscudes i feia més que just el sobrenom de «La mort negra», amb el que se’l coneixia.

foto-portada-blackburne

Perquè us en feu una idea, n’hi ha prou amb dir que, després de perdre un matx contra Steinitz, es va tirar per la finestra, ple de desesperació per haver perdut. Va tenir sort perquè jugaven en una planta baixa, així­ que el cas no va tenir majors conseqí¼ències. Per valorar l’altre extrem de la seva voluble personalitat, tenim la història que, durant una sessió de simultí nies que va fer a la Universitat de Cambridge, els estudiants van creure que els seria més fí cil guanyar-lo deixant una ampolla de whisky i un got a cada extrem de la taula de joc. Al final de la sessió, Blackburne s’havia begut les dues ampolles i havia guanyat totes les partides en un temps record.

joseph-henry-blackburne1

Una altra anècdota, probablement apòcrifa, diu que, jugant una altra sessió de simultí nies, es va veure un got de whisky d’un dels aficionats, quan aquest estava pensant, concentrat i nerviós. Després de la partida va dir que al seu adversari que com que li havia pres un peó al pas, va aprofitar l’acció per beure’s el whisky. Sempre va sostenir la teoria que beure whisky millorava els escacs, perquè l’alcohol aclareix la ment. Fidel a les seves idees, durant tota la seva vida va intentar demostrar aquesta teoria totes les ocasions que podia, que van ser moltes en els seus 83 anys de vida.

Deja un comentario