Tipus de jugadors d’escacs

CLASSES DE JUGADORS D’ESCACS

Descripció de les diferents classes de jugadors que ens podem trobar al nostre club i en diferents tornejos:

foto-classe-jugadors

L’obsessionat
El que li agrada jugar tots els tornejos que tenen lloc, a més de jugar tots els dies matí­ i tarda partides de cafè. Mai en té proa, veu taulers i figures en els seus somnis. Quina obsessió!.

El despistat

Se l’ha de buscar entre aquells que abans de cada torneig intenten fer pena suplicant la inscripció que no van efectuar en el moment oportú. Són el veritable terror de les organitzacions, ja que sempre a darrera hora comporten seriosos conflictes.

El garrepa

El que no mou ni un dit, si no hi ha algun premi per embutxacar-se. Si es de l’elit, participa o no en funció de les possibilitats que veu d’ adjudicar-se un «sobre». No és estrany de veure-ho.

El romí ntic i idealista

Això és el que són la majoria, afortunadament. Són els que han descobert el plaer de jugar a escacs sense preocupar-se pels premis i que els agrada estudiar en companyia.

El massoquista

El que segueix jugant tot i que li quedi el Rei sol i al contrari els 8 peons, sempre creu que el poden ofegar. Aquest tipus de jugador té molta moral però també molt mal perdre.

L’espectacular i triomfalista

í‰s aquell que juga més pendent del públic que de sí­ mateix. í‰s també el que adopta la mirada de vencedor tot i estar perdut. En tot cas, es tracta d’un jugador simpí tic que es guanya l’estima de tothom.

El materialista

El que a la mí­nima es treu avantatge de material sense pensar en compensacions, només veu que obté peces i obté avantatge material. La seva mentalitat és: «Primer m’ho menjo tot i després m’ho penso».

El sí dic

Es diu d’aquell que gaudeix guanyant poc a poc la partida i rebutja els grans avantatges, prefereix jugar contra rivals de nivell inferior. Se’l veu de seguida, tot i que intenti dissimular, sempre acaba dibuixant-se en els seus llavis un irònic somriure.

Deja un comentario