RESHEVSKY, el nei prodigi dels escacs

Una petita biografia de RESHEVSKY

Reshevsky va aprendre a jugar a escacs quan tenia 4 anys i aviat va ser reconegut com un nen prodigi. Als vuit anys ja guanyava a forts jugadors amb molta facilitat i també es va fer famós perquè feia unes espectaculars exhibicions de simultí nies.

2-fotos-reschevsky

El novembre de l’any 1920, els seus pares es van traslladar als Estats Units per guanyar-se la vida exhibint el seu fill. Reshevsky va jugar milers de partides per tots el paí­s. L’any 1922 va jugar a Nova York el torneig de mestres, convertint-se en el jugador més jove a haver competit en un torneig tan fort. Durant la seva joventut, Reshevsky no va anar a l’escola, fet que va suposar una infracció de la llei pels seus pares, que van haver de fer front a la una tutela inadequada. Tot i això, Julius Rosenwald, ric co-propietari de Sears, Roebuck and Company, poc després es va convertir en el benefactor Reshevsky, garantint la seva educació.

reshevskychild1

Posteriorment, Reshevsky va guanyar el Campionat d’Escacs d’Estats Units de 1936, 1938, 1940, 1941, 1942, 1946 i 1969. A més, Reshevsky també va ser un seriós contendent per al Campionat del Món a meitats de la dècada de 1960. Va ser un dels cinc grans mestres d’escacs que van optar a competir en el torneig del Campionat Mundial a l’Haia/ Moscou 1948 i va acabar en tercer lloc conjuntament amb Paul Keres, darrere de Mikhail Botvinnik i Smyslov.

reshevsky19601

L’any 1950, Reshevsky va ser guardonat amb el tí­tol de Gran Mestre Internacional de la FIDE, la Federació Internacional d’Escacs, en la seva llista inaugural.

Durant la seva vida, va tenir una gran rivalitat amb FISCHER. L’any 1961 va comeníçar un enfrontament a 16 partides contra l’aleshores vigent Campió dels EUA de Bobby Fischer, que va ser organitzat conjuntament a Nova York i Los Angeles. Tot i el meteòric ascens de Fischer, hi havia una opinió de consens favorable a Reshevsky. Però després d’onze partides i un empat en el global d l’enfrontament (2 victòries cada un i 7 taules), el matx es va haver de donar per acabat a causa d’un conflicte entre Fischer i l’organització del torneig. Per tant, Reshevsky en va ser el vencedor.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

RESHEVSKY vs FISCHER
RESHEVSKY vs FISCHER

Estí  clar que hi havia poca sintonia entre ambdós. En una ocasió, Reshevsky va dir: «em conformaria amb 19è lloc si Fischer ocupés el 20è.

De fet, Reshevsky va guanyar el torneig de Buenos Aires 1960, amb Fischer darrera seu, el que va ser l’única vegada que Reshevsky va acabar per davant de Fischer en un torneig internacional.

En el torneig de 1967 Sousse Interzonal, Fischer es va presentar 53 minuts tard (només set minuts abans de perdre per temps) al seu enfrontament amb Reshevsky, i va fer el seu primer moviment, sense una paraula de disculpa. Reshevsky, que abans de la seva aparició estava completament conveníçut que Fischer s’havia retirat del torneig, va perdre el matx de mala manera i es va queixar reiteradament als organitzadors. Però, tot i perdre aquest enfrontament, Reshevsky va passar ronda. Reshevsky també es va negar a jugar amb l’equip dels EUA a les Olimpí­ades d’Escacs de 1960, 1962 i 1966 perquè Fischer va ser triat per davant d’ell en un tauler superior. Finalment, però, ho va acceptar i va ser l’única vegada que els dos jugadors van formar part del mateix equip.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario