Normativa de les Partides Ràpides d’Escacs

NORMATIVA DE LES PARTIDES RÀPIDES

Les normes que us expliquem en aquest escrit són una traducció lliure feta per Joan Sànchez del llibre «Blitz Theory», de Jonathan Maxwell; editorial Silent Productions. 1ra edició 1999, 2na edició 2005. El comité d´aprovació està format per: Nick Defirmian, Max Dugly, Yasser Seriwan, Ron Henley, Danny Kopec, Joel Benjamin i Walter Brown.

2-fotos-normativa-2

A diferència de la normativa de la FIDE, aquesta que us comentem està especialitzada en partides de cinc minuts, mentre que la FIDE contempla partides de quinze minuts. De fet, la modalitat de Blitz no és considerada Escacs. Per exemple, una tàctica possible de Blitz és cantar escac al rei a l’efectuar la jugada tot i que realment no es faci escac al rei. Així, doncs, la FIDE no hi té la competència que pot tenir en d’altres modalitats clàssiques.

foto-normativa

Al punt 16 hi ha una normativa excepcional que s’aplica a Arenys de Munt, on sí està permès prendre el rei com a denúncia de que la jugada del contrincant ha estat il·legal. De fet, al punt 7d es permet agafar el rei del rival i seguidament aturar el rellotge sense que això signifiqui una captura il·legal.

normativa-inormativa-iinormativa-iiinormativa-ivnormativa-vnormativa-vinormativa-viinormativa-viiinormativa-ixnormativa-xnormativa-ultima-pagina

Deja un comentario