No permeten entrar Kaspí rov a Hondures

Kaspí rov no va poder entrar a Hondures

Dins de la gira que estí  realitzant per diversos paí¯sos d’Amèrica Central per donar suport a la candidatura d’Anatoly Karpov a la presidència de la FIDE , Garry Kaspí rov no va poder entrar a Hondures per un problema amb el visat.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

GARRI KASPí€ROV
GARRI KASPí€ROV

Aquest fet ha causat una gran desil·lusió als responsables de la federació d’escacs d’aquest paí­s i als aficionats hondurenys en general , ja que no és fí cil comptar amb la presència d’una llegenda dels escacs . Per aquest motiu, Garry ha adreíçat una carta al president del paí­s en la qual li comenta el problema i s’ofereix a col.laborar per pal.liar la situació creada.

En aquest sentit, els membres de la Federació Nacional d’Escacs d’Hondures ( Fenah ) estan molt consternats i molestos després que es denegués per problemes migratoris la visita al paí­s de l’ex campió mundial d’escacs , qualificat el millor de tots els temps, Garry Kaspí rov .

Els federatius dels escacs van destacar que els havia comportat molt temps i molt d’esforíç el fet de gestionar l’arribada a Hondures del mí xim referent dels escacs i el que més els molesta és el fet que Kaspí rov va entrar sense cap problema a diversos paí¯sos de l’í rea centreamericana sense que li posessin ni el mí­nim inconvenient, i es lamentavan per haver deixat a milers de seguidors de l’ex campió amb les ganes de conèixer-lo.

kasparov8

A continuació, podeu llegir el comunicat que va fer la Fenah al respecte :

Lamentem que assumptes aliens a la nostra voluntat provoquessin que el senyor Garry Kasparov no ingressés al paí­s, en uns moments que estí  en joc la imatge de nació davant la premsa internacional , per ser l’únic paí­s en l’í mbit mundial que tanca les seves fronteres a aquesta figura mundial de l’esport i figura polí­tica.

Anteriorment, Hondures no havia tingut mai el privilegi de rebre a un campió de talla mundial, i la Federació d’escacs , amb els seus escassos recursos aconsegueix la visita d’aquesta figura , les despeses eren pagades de la seva pròpia butxaca.

Denunciem aquest lamentable fet i demanem al president Porfirio Lobo Sosa, que prengui cartes en l’assumpte i castigui al responsable de no permetre l’ingrés de Kasparov .

Hondures viu moments en què s’han manifestat la imatge de nació , i esdeveniments com aquest, no ajuden en res a millorar la imatge. Finalitza el escrit amb signatura de Dennis Dí­az , president de la Fenah .

I ara, la carta enviada per Kaspí rov al mandatari Lobo Sosa

Benvolgut President Lobo Sosa,

Aquesta carta és per fer-li saber una desafortunada situació que va tenir lloc el dia d’ahir en el que havia de ser la meva primera visita a Hondures. Per primera vegada en la meva llarga carrera , em va ser negat l’accés al meu paí­s de destinació – després d’haver estat assegurat per diverses fonts a Hondures que el meu visat seria acceptat. í‰s una gran pena que jo , i els aficionats als escacs de la seva nació , hagin perdut aquesta gran oportunitat per a promocionar el joc – ciència a Hondures.

La meva visita va ser a invitació del president de la Federació Hondurenya d’Escacs , el Sr Dennis Dí­az. Ell i el seu equip han treballat durament per a promoure els escacs i jo estava encantat de poder donar suport a les seves activitats. En particular , jo tenia l’esperaníça de contribuir ajudant a la Federació a obtenir el suport necessari per acollir un important esdeveniment escaquista el mes d’agost , un torneig regional que portaria a Hondures a molts dels millors jugadors de l’Amèrica Central.

Tinc previst programar una altra visita al seu paí­s , però la meva agenda no em permetrí  fer-ho fins al mes de novembre. Al costat de les meves activitats polí­tiques a Rússia , estic realitzant campanya per al meu vell rival, Anatoly Karpov , que es postula per a la presidència de la Federació Internacional d’Escacs . Una cosa en la que, el Sr. Dí­az i la Federació d’Hondures han demostrat una gran foríça i lideratge.

La meva fallida visita no va ser, de cap manera , culpa de la Federació i seria una llí stima que aquesta no rebés el suport que tant necessita a causa d’un fet tan trivial com una qí¼estió de visat. Faré tot el que pugui per ajudar a la Federació, i estem discutint la possibilitat de realitzar un joc d’exhibició contra alguns dels seus millors jugadors a través d’Internet. ¡ Potser vostè podria ser un dels meus adversaris ! Grí cies per la seva atenció i els millors desitjos per a vostè.

Cordialment ,

Garry Kasparov 13è Campió Mundial d’Escacs

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

KARPOV i KASPí€ROV
KARPOV i KASPí€ROV
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario