En un matx NAJDORF vs BRONSTEIN…

NAJDORF vs BRONSTEIN

En aquesta ocasió, es va donar una circumstí ncia en la que Miguel Najdorf va «desafiar» al seu propi president.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

NAJDORF
NAJDORF

Es jugava un matx entre l’Argentina i la URSS a Buenos Aires. En el primer tauler jugaven Najdorf (blanques) contra Bronstein (negres). Després de sonar els himnes nacionals, el president Perón, per tal de procedir a la inauguració del campionat, es va acostar al tauler i va realitzar el primer moviment simbòlic: 1.e4, per després retirar-se entre aplaudiments.

Just en aquell moment s’acosta Najdorf al tauler i rectifica el moviment del seu president, movent 1.d4.

Sorprès, Bronstein li pregunta a Najdorf: «Com s’atreveix a rectificar al mí xim representant del seu paí­s?«.

La resposta de Najdorf va ser sorprenent: «Nosaltres vivim en democrí cia i no cauré en l’error de jugar 1.e4 contra el mí xim especialista del joc obert, David Bronstein; per ignorí ncia del general, seria donar-li a vostè avantatge«.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario