Consells per a principiants

Com ser un bon jugador d’escacs

En primer lloc, val a dir que, per a ser un bon jugador d’escacs, és imprescindible una bona preparació teòrica. Com es pot aconseguir? í‰s evident que per arribar a ser un bon jugador d’escacs es necessita sacrifici i voluntat. Des de sempre, però cada vegada més té una importí ncia decisiva la preparació en les obertures, D’aquesta manera, es podrí  obtenir avantatge des del principi i aconseguir guanyar el contrincant.

man_playing_chess

Per a la gent que vulgui progressar, sempre és millor que s’especialitzin en una sola defensa amb negres i en una obertura amb blanques.

Actualment, hi ha a l’abast de tothom molts mitjans per aconseguir informació de les obertures i defenses que ens interessen: Internet, Butlletins de tornejos, revistes, enciclopèdies d’obertures, programes informí tics, etc. Una altra valuosa font d’informació és la nostra pròpia participació en els tornejos.

Amb el pas del temps, cada vegada jugarem millor aquestes variants concretes, però és important no caure en la rutina i seguir investigant a fons les novetats teòriques que es produeixin.

Tot això ens ajudarí  però, a més, també s’hi ha de dedicar temps. Tota la preparació teòrica s’ha de practicar contí­nuament en tornejos, s’han de jugar partides d’entrenament, partides amistoses, etc, i comprovar els errors amb programes informí tics que valorin les posicions.

Esperem que aquests consells t’ajudin a convertir-te en un millor jugador.

Deja un comentario