El FERS o Escacs de Colors

El Fers, els Escacs de Colors

El Fers, els Escacs de Colors és una curiosa i enginyosa modalitat d’escacs, on en un format original i divertit, es posen en escena totes les estratègies, combinacions i tàctiques escaquí­stiques. A més de ser un recurs ví lid per a la Comunitat Educativa, és un excel·lent i divertit desafiament i és una eina metodològica d’ensenyament, per a tots els jugadors d’escacs.
foto-fers-4
El Fers o Escacs de Colors es juga en un tauler d’Escacs en el qual les caselles negres són de diferents colors, cadascun dels colors indica com fer els moviments; d’inici totes les peces són peons, però al moure’ls a cadascuna de les caselles de color, s’aniran convertint en Dama, Torre, Alfil, Cavall o Peó, segons el color de la casella en què se situí¯n.

foto-fers-3

L’objectiu del joc és fer escac i mat al Peó que s’ha escollit com a Lí­der (Rei). Al principi sembla complicat però com que són escacs en estat pur, de seguida enganxa.

foto-fers-51

Podem configurar milions de nivells de joc, ampliant el nombre de taulers i combinant la configuració de les caselles (99.561. bilions de combinacions). Gaudirí s d’un divertidí­ssim entreteniment i un excel·lent desafiament cognitiu.


Els Escacs de Colors són:

1. Un excel·lent, divertit i cridaner format, molt útil per introduir i motivar els més petits en el món dels Escacs.

2. Un recurs metodològic de motivació per a les Escoles d’Escacs, ja que la diní mica de joc, és pur Escacs i estí  totalment relacionada amb les noves tecnologies i amb el perfil dels nostres joves, el que permet utilitzar aquest joc per motivar als nostres alumnes.

3. í‰s una eina i un complement didí ctic per reforíçar les estratègies formatives de les classes d’escacs, ampliant els recursos metodològics dels nostres monitors.
4. En la versió en lí­nia, els alumnes poden jugar voluntí riament des de casa, permetent la relació extraescolar entre els alumnes, mentre dediquen part del seu temps lliure a una activitat relacionada amb les seves classes d’Escacs.
5. També és un quadern gairebé infinit de generació de problemes, per estudiar totes les combinacions d’Escacs.
6. í‰s un recurs motivacional per premiar el bon comportament o per a alleujar o desconnectar, després dels moments crí­tics d’atenció, sense sortir de la diní mica de la classe.
7. Són un desafiament cognitiu per relaxar, entretenir i divertir els adults i als professionals d’Escacs, ja que es posen en escena totes les combinacions, tàctiques i estratègies escaquí­stiques.

Estem davant de la modalitat d’Escacs, que possiblement sigui la més curiosa i divertida dels últims anys. Ben utilitzat, inclús es podria convertir en una assignatura escolar obligatòria.


Deja un comentario