Curiositat sobre…MIKHAIL TAL

La primera partida de Mikhail Tahl

La primera partida que va jugar Mikhail Tahl, la va perdre en 4 moviments. I així­ ho explica en la seva pròpia biografia.

“El meu pare no jugava als escacs, però un cosí­ meu havia arribat a la quarta categoria i a casa es deia que jo jugava millor al futbol i ell als escacs. Així­ va ser fins a l’any 1.945, quan vaig jugar la meva primera partida amb el meu cosí­. Aquesta partida, que representava els meus primers passos en un tauler d’escacs, va constar de només quatre moviments, després dels quals vaig sortir derrotat. Va ocórrer així­: 1. e4, e5; 2. Ac4, Ac5; 3. Dh5, Ca6; 4. Df7 ++. Vaig mirar el tauler i vaig veure que no tenia res a fer, vaig demanar al meu cosí­ la revenja, però per un altre dia. Sabia que també en els campionats del món hi havia revenges i vaig decidir venjar-me. Vaig anar aquella mateixa tarda a la Vila dels Pioners de Riga, on hi havia molts jugadors asseguts a les taules d’escacs. Em vaig acostar a l’encarregat del club i li vaig dir: «Per favor, ensenyi’m a jugar. Vull guanyar al meu cosí­». I em van comeníçar a ensenyar, fins que en vaig aprendre prou per a demanar la meva revenja. Però em vaig aficionar molt als escacs i no els deixava en tot el dia”.

Així­, doncs, s’ha de donar les grí cies al cosí­ de Tahl per haver-lo guanyat i que escollí­s els escacs abans que el futbol. D’aquesta manera, hem guanyat en saviesa i en diversió. Grí cies cosí­.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Mikhail Tal vs Paul Keres
Mikhail Tal vs Paul Keres
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario