Curiositat sobre unes simultí nies de Kí€RPOV

Curiositat sobre… Kí€RPOV en unes simultí nies

En una ocasió que Kí rpov va visitar una presó russa per jugar unes simultí nies contra els reclusos de Riazan.

2-fotos-karpov

En aquests tipus de partides, Kí rpov sempre s’ha caracteritzat perquè sol donar l’oportunitat de discutir entre els participants de les simultí nies la posició entre ells i de moure les peces. Inclús és foríça tolerant si li “roben” una jugada; no acostuma a corregir res en el tauler si és que no s’ha modificat substancialment el carí cter de la posició.

Doncs bé, aquell dia es va trobar que un dels seus contrincants en les simultí nies era un home gran estrafolari que devia portar més de deu anys a la presó. I es va deixar portar tant que va endarrerir-se tres jugades, alterant considerablement la posició, de manera que les seves peces van reaparèixer de manera extraordiní ria.

Aleshores, Kí rpov es va queixar i li va demanar que només fes una sola jugada per torn, i no tres de cop. Però la reacció de l’home gran el va sorprendre, ja que va dissimular i va demanar perdó, al·legant que no ho volgut fer.

Finalment, es va descobrir que aquell senyor d’edat avaníçada no era un avi qualsevol, sinó un experimentat i hí bil jugador d’escacs capaíç de fer qualsevol trampa per guanyar a un Campió del Món…

Deja un comentario