Una partida d’escacs d’altura al Machupichu

PARTIDA D’ESCACS AL MACHUPICHU

Dues campiones del món van disputar recentment un enfrontament d’escacs en aquesta grandiosa i espectacular vista del Santuari Històric de Machupichu amb la finalitat de promocionar els escacs al Perú.

Es tracta de Deysi Cori (Campiona Mundial sub 16) i Alexandra Kosteniuk (Campiona Mundial de totes les categories), les quals es van mostrar molt emocionades de poder competir en aquesta meravella del món.

Les jugadores estaven situades en una de les andanes limítrofs a la denominada “Casa del Vigía”, des d’on es pot apreciar el Waynapicchu i les construccions més representatives del monument.

Malgrat la curta durada de les partides, dues previstes i una definitòria, denominada “mort sobtada”, la trobada es va tornar summament emocionant. Finalment, com era d’esperar, per la seva edat i experiència, va guanyar la jugadora russa (nou anys més gran) per un 2-1 definitiu.

Després de l’esdeveniment, ambdues jugadores es van mostrar molt emocionades per haver competit en un monument tan impressionant, declarat com a Patrimoni Cultural de la Humanitat. Alexandra Kosteniuk va manifestar que va ser una “gran idea” realitzar la trobada en el Machupicchu, i va destacar el talent i amor dels joves peruans pels escacs.

Deja un comentario