Un mestre d’escacs a la 2a Guerra Mundial

Vud, profesor d’escacs en plena 2a Guerra Mundial

A principis de 1940, Vud vivia en un paí­s neutral i va arribar a Franíça just abans de comeníçar la Segona Guerra Mundial per donar classes d’escacs a un petit hereu d’una famí­lia noble.

foto-2-2agm

La guerra va comeníçar i Vud es trobava a Franíça. Els alemanys van conquerir el paí­s i les tropes alemanyes van arribar a Pa d’Kale. Primer, van ocupar el castell on vivia la famí­lia noble i van arrestar a molts habitants del poble que van ser tancats al soterrani del castell d’aquesta famí­lia. Vud va continuar ensenyant escacs al seu alumne, i els alemanys ho van permetre sense cap problema. El comandant alemany, que es va allotjar al castell, era un militar important i tenia els plans secrets per construir la V1, una arma secreta, que era un mí­ssil de llarg abast que s’utilitzaria per a bombardejar Londres.

foto-1-2agm

I va passar una cosa increí¯ble: el comandant era un aficionat dels escacs i quan es va assabentar que al soterrani hi havia un professor d’escacs, va voler jugar una partida amb ell. í‰s clar, Vud es va preparar per allotjar a una persona tan important, però de totes les partides que van jugar, l’alemany no en va guanyar ni una. Després de cada partida el professor li ensenyava on cometia errors i li ensenyava millors jugades. Després, van arribar els estudis i els problemes d’escacs, els quals el comandant solucionava amb un plaer enorme.

foto-4-2agm

Per descomptat, el servei secret dels aliats es va assabentar del fet, i ben aviat es van posar en contacte amb Vud i li va encomanar una tasca bastant difí­cil i perillosa: una nit Vud havia de mantenir el comandant alemany entretingut jugant a escacs durant molt més temps del que era habitual.

foto-3-2agm

I la nit més perillosa de la vida del professor d’escacs va arribar. Aquella nit tenia un estrany presagi i la sort li va donar l’esquena. Aquella nit va perdre per primera vegada una partida amb el comandant. L’alemany va fer combinacions meravelloses i va guanyar amb gran estil. Tot el que havia planificat li va sortir bé. Vud entrava en combinacions per a principiants, l’alemany guanyava partida rere de partida i, molt emocionat amb les seves victòries, es va mantenir més temps del que acostumava davant el tauler, el suficient perquè l’agent anglès copiés els plí nols secrets, que va trobar a la caixa forta del militar alemany.

Pocs dies després, el castell va ser bombardejat i en la runa van aparèixer el comandant i la seva caixa forta. Només van sobreviure els que estaven jugant a escacs al soterrani.

Deja un comentario