TARTAKOWER, un cavaller en tots els sentits

TARTAKOWER, un cavaller en tots els sentits

Tartakower és dels personatges més excel·lents del món dels escacs, no només pel seu brillant estil de joc, sinó també per la seva atrafegada vida i els seus grans valors. Sempre es va mostrar incapaç d’aprofitar-se de cap situació avantatjosa de forma poc noble. Una manera de comportar-se d’acord amb l’època que li va tocar viure, on la cavallerositat era habitual al món dels escacs.

tartakower-portada

En aquells moments, la vida d’un jugador d’escacs era molt inestable a nivell econòmic i Tartakower no va ser una excepció, passant per alguna època on la seva economia va estar sota mínims. Doncs bé, en una ocasió, uns admiradors solvents econòmicament es van assabentar de la precària situació de Tartakower i van decidir ajudar-lo. Així, doncs, van organitzar un torneig de partides ràpides amb un primer premi inusualment alt, amb la convicció que Tartakower acabaria primer sense problemes. No obstant això, al torneig hi van acudir d’altres jugadors de nivell i, al final, ell es va veure superat pel mestre hongarès Alexander Takacs. Els organitzadors van intentar donar la vosta al resultat final i, després de tenir una discussió en hongarès amb Takacs, li van restar un punt per alguna misteriosa raó que no va quedar clara, de manera que el primer premi va passar a Tartakower.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

TARTAKOWER
TARTAKOWER

Com és lògic, Tartakower es va adonar de l’estratagema i es va sentir ofès. I quan el president va oferir el primer premi a Tartakower, que consistia en una important quantitat de diners en metàl·lic, aquest es va aixecar i va tirar els diners per terra, aguantant-se inclús de tirar els diners a la cara del propi president.

Un gest que l’honora.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario