Rècord de simultànies a cegues de NAJDORF

Rècord de simultànies a cegues de Miguel NAJDORF

El mes d’octubre de 1943 MIGUEL NAJDORF va establir el primer rècord mundial de partides simultànies a cegues en la ciutat de Rosario, a la seu del Cercle d’Obrers, jugant contra 40 taulers (+36 = 1 -3).

najdorf-simultanies

L’anterior posseïdor del record, George Koltanowski (qui va jugar 34 simultànies a Escòcia l’any 1937), va al.legar que en el lloc no hi havia representants internacionals per verificar-ho.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

NAJDORF, jugant a cegues
NAJDORF, jugant a cegues

Així, doncs, el mes de gener de 1947 a Sant Pau, Brasil, i davant de representants internacionals, Najdorf va superar el seu propi rècord a l’enfrontar-se a 45 taulers (+39 = 4 -2) i 83 participants que eren rellevats a mesura que es cansaven. L’exhibició de simultànies a cegues va començar el 25 de gener a les 21,00h i va finalitzar al dia següent a les 19.40h. Va ser una exhibició de tals dimensions que no és estrany afirmar que posseïa una memòria realment molt prodigiosa. En concret, si s’analitza l’exhibició, s’ha de tenir en compte que Najdorf va haver de retenir 1.440 posicions, 2880 escacs i prop de 1.800 jugades.

Cal aclarir que aquestes simultànies Najdorf les va fer amb la intenció de poder ser reconegut, i perquè els seus cognoms traspassessin les fronteres i així familiars o coneguts que estaven atrapats per la Segona Guerra Mundial sabessin que estava bé i que sabessin on contactar … Després de la darrera simultània va quedar en coma.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario