Partida d’escacs bicentení ria

Els escacs, una immillorable terí pia per a combatre malalties degeneratives.

aaron-schwartzman-vs-francisco-benko-100-anys

Hi ha diversos estudis que assenyalen als escacs com una de les millors terí pies per a combatre malalties degeneratives, com pot ser l’Alzehimer. No hi ha res més cert i s’encarreguen de demostrar-ho dos monstres del tauler. En el Club Argentí­ d’Escacs es van enfrontar Aaron Schwartzman, de cent anys, i Francisco Benkí¶, de 99.

El primer, campió de l’esmentat club entre 1931 i 1948 i, el segon, un mestre internacional d’escacs que va triar Argentina com a destinació després d’escapar del nazisme. Sens dubte, fets com aquest són dignes d’esment.

Aquesta trobada bicentení ria va ser organitzada pel club Argentí­ d’Escacs per a commemorar els dos segles d’història d’Argentina com a nació.

La partida va comptar amb coneguts espectadors com: l’actual Campió d’Argetina d’Escacs, Diego Flores, Alan Pichot, Florència Fernández i Stephanie Amed.

El combat només va durar quinze minuts, molt poc temps per a tota la saviesa que s’amuntegava en la ment dels dos contrincants. Jugava amb blanques Schwartzman, que tenia un lleuger avantatge, però aquest, de forma gentil, va oferir taules al seu contrincant, que després d’una mica de meditació les va acceptar. Cap dels dos va haver de rendir-se.

Francisco Benkí¶ és també un famós compositor d’estudis artí­stics d’escacs, amb més de 30.000 composicions a les seves esquenes. A més, és famosa la seva partida Fischer – Benko del campionat dels Estats Units de 1963, on un jovení­ssim Fischer demostrava el seu geni realitzant una fantí stica jugada que va entrar, amb tota justí­cia, en la història dels escacs. També sorprèn gratament que als 94 anys d’edat fos capaíç de jugar el seu últim Campionat d’Escacs d’Argentina. Déu n’hi do!!!.

Deja un comentario