Novel.la d’escacs d’ARTURO PÉREZ REVERTE

ARTURO PÉREZ REVERTE PREPARA UNA NOVA NOVEL·LA AMBIENTADA EN ELS ESCACS

 

Recentment, l’escriptor i periodista Arturo Pérez Reverte va assistir, com a espectador d’excepció, al Magistral Ciudad de León per a poder presenciar en directe el duel entre els millors jugadors d’escacs del món. Finalment, el campionat va acabar amb la victòria del campió del món Vishy Anand sobre el letó nacionalitzat espanyol Alexey Shirov.

1307205001602magistraldn1
Per tothom és sabut que Pérez Reverte és un gran amant dels escacs i, presenciant en directe l’enfrontament, va voler conèixer de primera mà un torneig de tant prestigi com és el de León.
imagescay54axe
Autor d’obres com La Taula de Flandes, Alatriste o La Reina del Sud, es va voler ambientar en un torneig en directe per a la seva propera novel·la, en la qual els escacs tindran un paper important.

La taula de Flandes 

D’aquesta manera, va poder veure d’aprop als millors jugadors del món, fet que l’ajudarà a reflectir de forma més exacta la realitat. “Els escacs són una part de la meva propera novel·la, encara que hi haurà també moltes altres coses, i veure un Magistral com el de León ajuda a respirar l’ambient i a veure sobretot les actituds personals, els tics o els moviments dels jugadors, que és alguna cosa que es pot utilitzar”.
2-fotos-perez-reverte
Els escacs són una disciplina que meravella a l’escriptor, que reconeixia que per a ell “els escacs són un esport que transcendeix a l’esport. És el millor símbol del que és la vida: la vida, la mort, l’horror, el dolor, la lluita, el combat, la defensa, el resguard, la protecció… Un tauler és un bon exemple del que és el món, del que és l’univers i, jo que he jugat als escacs, considero que hi ha alguna cosa mística i cultural en aquest fet”.

Pérez Reverte té una fascinació tan gran envers els escacs que fins i tot ha ”substituït en les seves creences a Déu pels escacs, que també és com una espècie de religió, com el que entra en una església: amb respecte, amb humilitat per trobar consol, solidaritat i coses transcendents”.


Esperarem impacients a que surti publicada la seva propera novel·la sobre escacs.

Deja un comentario