Lluís VI de França i els escacs

Lluís VI de França, ‘el gras’
La llista de personatges cèlebres que han jugat als escacs és interminable. Hi podem trobar, principalment, els reis de l’Edat Mitjana, molts dels quals van estar realment obsessionats amb els escacs. Un dels casos més evidents és el del Rei de França, Lluís VI, anomenat ‘el gras’, un fi estrateg, sobretot per portar les regnes econòmiques del seu regne.

Lluís VI va protagonitzar diverses anècdotes relacionades amb els escacs. Una d’elles el situa en una batalla contra els anglesos i el posa en una situació complicada, ja que un arquer anglès havia aconseguit agafar les regnes del seu cavall i, creient que havia capturat al monarca va dir: «He capturat al rei»… Però aquestes van ser les seves últimes paraules, ja que Lluís VI va alçar la seva espasa, clavant-li una terrible estocada i dient: «Al rei no se’l captura ni en els escacs».

Un altre rei que també va ser famós per la seva afició als escacs va ser Enric I d’Anglaterra. De fet, entre ells jugaven partides a distància.

Per això, s’enviaven missatgers que portaven les jugades a través del Canal de la Mànega. Així, ambdós monarques van rivalitzar en les batalles de la vida real i en les batalles del tauler. En una ocasió, els dos reis es van reunir per discutir la possessió de Normandia, però la discussió va pujar tant de to que Lluís VI va estar a punt de matar al seu enemic… en copejar-li en el cap amb un tauler d’escacs!.

Deja un comentario