LABOURDONNAIS i la Defensa Francesa

LA BOURDONNAIS i la Defensa Francesa

Louis-Charles Mahé de la Bourdonnais va ser fill d’una famí­lia noble francesa. Va estudiar al Liceu Henri IV de Parí­s, tot i que no va exercir una altra professió que no fos la de jugador d’escacs.

foto-defensa-francesa-la-bourdonnais
L’any 1824 es va traslladar a Gran Bretanya, on va vèncer a tots els jugadors amb els que es va enfrontar. En aquella època les partides es disputaven en cafès, on el bullici era ensordidor, els espectadors comentaven en veu alta les jugades, i no es tallaven en estrènyer la mí  a algun jugador en cas que es produí­s una gran jugada (com diem alguns escaquistes : «Â¡jugades de doble signe d’admiracicó !!»).

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

LABOURDONNAIS
LABOURDONNAIS

En aquells moments, de la mí  del brití nic William Lewis, sorgia un nou talent dels escacs: Alexander McDonnell. Lewis en veure’s superat en poc temps pel seu aprenent, el va incitar perquè desafiés a La Bourdonnais, i així­ tornar l’honor a Gran Bretanya. Com en d’altres episodis històrics, l’ «ego» justificat amb un sentiment nacionalista va ser traslladat a un duel escaquí­stic entre la Bourdannais i McDonnell. Es van jugar 88 partides, i es va demostrar que el jugador francès comprenia els escacs, tenia un gran intuí¯ció, i abans de preparar un atac el preparava, millorant les seves peces per tal que l’atac fos harmònic i definitiu. La Bourdonnais, va guanyar 44 partides, va patir 30 derrotes i va fer 14 taules. McDonnell patia problemes de salut, i va morir un any després d’aquest enfrontament, que va durar mesos. Segons alguns contes i històries relacionades amb el jugador brití nic, relaten que McDonnell va empitjorar per culpa del desgast que havia sofert en aquest enfrontament.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

MACDONNELL
MACDONNELL

L’actual Defensa Francesa neix precisament pel sistema de joc que va adoptar La Bourdonnais en les seves partides contra McDonnell.

lepalamede1

Un altre fet destacable en la dilatada carrera de La Bourdonnais, va ser que va fundar la primera revista d’escacs: «Le Palamede», la qual també publicava articles sobre billar, dames, i wisth.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario