Com reaccionar davant d’una derrota

Com reaccionar davant d’una derrota.

í‰s un fenomen comú que el jugador d’escacs que pensa en arribar al cim es desanima quan veu que no és fí cil aconseguir-ho. I que malgrat tot el que estudia i practica, es desanima quan els resultats en els tornejos no l’afavoreixen.
2-fotos-com-reaccionar-davant-derrota

A part de persistir amb entusiasme en el treball de preparació teòrica i tècnica, hem de saber utilitzar sí viament aquest poder d’elecció del que estem dotats els éssers humans. Entre moltes altres facultats, tenim el poder de pensar, d’imaginar, de riure i de crear.

Davant d’una derrota tenim dues alternatives:

1.) Deprimir-nos, maleir, posar-nos tristos, deixar que el pessimisme s’apoderi de nosaltres fins al punt de no dormir, caure en l’autocompassió, buscar pretextos, excuses i raons per a justificar la derrota, etc.

2.) Aprendre de la derrota, analitzar-la i preparar-nos amb entusiasme i compromí­s per al pròxim enfrontament.

Quina d’aquestes dues actituds és la correcta? I, tanmateix, quina d’elles hem d’adoptar?

foto-com-reaccionar-davant-una-derrota

Com a jugadors d’escacs, hem de pensar lògicament en utilitzar sí viament el nostre poder d’elecció. Perquè sóc JO i ningú més qui tria com he de sentir-me i actuar en cada circumstí ncia.
S’ha d’aprendre de la derrota, oblidar-la i seguir endavant, amb molt més entusiasme!

Entre els aspectes negatius, cal rebutjar la mandra en l’estudi i la preparació. Estí  clar que hem d’augmentar el nostre coneixement d’una manera molt útil: estudiant la teoria sobre l’estratègia i tí ctica. Si un jugador ha estudiat dos capí­tols de deu en un llibre d’estratègia general, els seus recursos es redueixen al 20% del tema central i els seus resultats prí ctics seran justament d’aquest percentatge. Llavors, si volem millorar la nostra ubicació per a futurs tornejos, hem d’estudiar més.


Estí  molt clar. La clau per als èxits en els escacs és: saber més sobre les lleis generals i, sobretot, millorar quant a l’ESTRATíˆGIA general. Ara ja ho saps. Endavant!!!.

Deja un comentario