La tí ctica i l’estratègia en els escacs

Diferències entre tí ctica i estratègia

Una explicació en aquest sentit és molt important per millorar el nostre joc, intentant evitar els errors més freqí¼ents que apareixen quan juguem.

foto-estrategia-i-tactica

En primer lloc, cal fer una definició de tí ctica, que és el conjunt de mesures i mètodes per portar a la prí ctica el pla estratègic.
Per tant, maniobres, combinacions, atacs dobles, clavades, escacs a la descoberta, paranys, bloqueig de peons passats, aí¯llats, doblats, etc són els elements que entren en el contingut de la tí ctica.

118-imgejerciciostactica1

En canvi, lestratègia és l’art de preparar les peces per a l’execució dels plans previstos. En altres paraules, primer hem de preparar un pla de joc i després aprofitar les bones posicions de les nostres peces, fent un cop tí ctic o una combinació decisiva. En aquest sentit, l’estratègia és UNA BASE PRINCIPAL DELS ESCACS.

imagesca4kbiki

Un cop entès això, podem dir, que en la formulació d’un pla hi ha dos moments:

1) el moment estratègic, en el qual es determinen les lí­nies generals del joc i

2) el moment tí ctic, o la realització del pla estratègic escollit.
tacticas-de-ajedrez1

Per què és això tan important? Estí  clar que jugar sense un pla (sense estratègia) acostuma a ser molt perillós, ja que sol convertir-se en un dels errors més freqí¼ents que avui es produeixen en els escacs.

D’aquesta manera, queda clar que sempre hem de tenir un pla de joc que es basi en una estratègia, tenint en compte que, per entrar en el joc, gairebé sempre necessitarem la teoria d’unes bones obertures.

Deja un comentario