Històries Medievals (III)

Llegenda dels Cavallers

Diu la llegenda que a l’època medieval una terrible maledicció va afectar el regne de l’exèrcit blanc, perdent el rei tota la seva infanteria i només sobrevivint dos cavallers, la seva dama i un dels seus paladins, l’alfil.

castell

El Rei Blanc es va veure foríçat a intentar pactar una pau amb el seu enemic, el Rei Negre. Essent coneixedor de la seva superioritat, per impressionar al seu enemic, va decidir enviar com missatgera a la seva millor arma: La Dama Negra, amb la missió de portar al Rei Blanc a la seva presència.

ciutat-apoca-ruy

La Dama Negra, es va negar a complir l’ordre del Rei i va ordenar a dos lents soldats, el seu peó d’alfil i cavall que avancessin al seu lloc. El Rei, furiós amb la seva desobediencia, ordena sacrificar a la seva dama i aquesta és exiliada del regne.

Aquest acte conveníç al rei blanc que no ha d’esperar clemència ( «Si ell va matar al seu propi visir, què farí  amb mi, el seu enemic?»), pensa.

Durant la nit envia als seus fidels cavallers per a un desesperat atac d’assetjament al rei adversari, que intenta fugir. Comeníça una implacable persecució, a la qual s’ajunten Dama i Alfil, que liquiden l’enemic.

1. Cxg7 + Rd8 2. Cxf7 + RC7 3. Proce8 + RB7 4. CD8 + Ra6 5. Cc7 + Ra5 6. CB7 + RA4 7. Db3 + RA3 8. AC1 + +

Deja un comentario