Es escacs, obligatoris a l’escola primí ria

Armènia, un exemple a seguir

Armènia ha convertit als escacs en una assignatura obligatòria a l’escola primí ria, tenint com a objectiu convertir-se en una foríça mundial en el joc. Segons ha confirmat el Govern armeni a la premsa local, aquest joc serí  considerat com obligatori en el sistema educatiu del paí­s.

2-fotos-armenia

L’oficial del ministeri Arman Aivazian ha dit: «Ensenyar escacs a les escoles crearí  unes bases sòlides perquè el paí­s es converteixi en una superpotència dels escacs».

Amb tres milions d’habitants, Armènia ha guanyat els dos últims campionats mundials d’escacs masculí­, superant a rivals com Rússia, la Xina i els Estats Units.

nen-armeni-jugant-a-escacs

Sembla una estranya coincidència. L’any 1963, Tigran Petrosian va derrotar a Mikhaí¯l Botvinnik i va guanyar el tí­tol mundial d’escacs. Per als occidentals era un soviètic derrotant-ne a un altre. Els soviètics van utilitzar els escacs per a mostrar la superioritat del comunisme sobre el capitalisme i muntar una eficient fí brica d’escaquistes que produí¯a prodigis com si fossin salsitxes.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

PETROSIAN vs BOTVINIC
PETROSIAN vs BOTVINIC

Però els armenis no tenien aquesta percepció. Per a ells, Petrosian era, per sobre totes les coses, un armeni.

Des de finals de la dècada de 1980, Armènia ha viscut un terratrèmol catastròfic, una guerra amb l’Azerbaidjan i un col·lapse econòmic.

panoramica-poble-darmenia

Segons Tigran Xmalian, els escacs ofereixen esperaníça, l’oportunitat de salvar-se. í‰s que en els escacs -diu- tots els peons poden convertir-se en reines.

I és que a Armènia, l’Estat ofereix entrenament gratuí¯t per als jugadors prometedors i garanteix un salari equivalent al sou mitjí  per a tot armeni que aconsegueixi el tí­tol de Gran Mestre.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario