En un matx NAJDORF vs FINE

MIGUEL NAJDORF vs REUBEN FINE

Com ja és sabut, Najdorf era un jugador d’un carí cter fort i això el va portar a situacions divertides en moltes de les seves partides.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

NAJDORF en una partida contra FISCHER
NAJDORF en una partida contra FISCHER

En un enfrontament contra el GM Reuben Fine es va arribar a una “clara” posició de taules. Fine jugava amb les blanques i Najdorf amb les negres. En aquell moment, el nord-americí  li ofereix taules adduint que aquell tipus de finals són empat segur, tal i com demostra en el seu llibre sobre la fi de peces menors.

Però Najdorf l’observa amb incredulitat i rebutja les taules i, a més, li diu molt segur al seu rival que la victòria és de les negres i que estí  disposat a apostar-s’hi la quantitat de 200 dòlars. Fine accepta encantat, creient que tindrí  raó. Però després de 28 jugades es veu obligat a inclinar el seu Rei davant l’argentí­ i a pagar-li els 200 dòlars després d’arribar-se a una posició guanyadora per les negres.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario