El primer torneig d’escacs

El primer torneig internacional d’escacs de l’època moderna es va jugar a Londres en l’any 1851. L’impulsor i principal interessat que es jugués el torneig va ser l’anglès Howard Stauton, considerat en aquells temps com el millor jugador d’escacs del món després d’haver veníçut al francès Saint-Amant l’any 1834 a Parí­s.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Howard Stauton
Howard Stauton

La competició va trigar en organitzar-se tot un any i l’adinerat club d’escacs St. George es va encarregar de convidar als millors escaquistes europeus d’aquell temps; l’únic que no hi va poder participar va ser el rus Carl Jaenisch.

El torneig va constituir una autèntica marató escaquí­stica jugada per eliminatòries; la primera al millor de tres partides, la segona i tercera al millor de set i la final al millor de vuit. Adolf Anderssen, després d’haver «picat» a Stauton per 4 a 1 en les semifinals, també va guanyar a Marmaduke Wyvill per 4,5 a 2,5 en la final, proclamant-se el brillant vencedor del torneig. La victòria del prussií  va resultar una autèntica sorpresa ja que va ser el primer gran triomf de la seva brillant carrera i en aquella època només era conegut perquè havia elaborat alguns bonics problemes d’escacs.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Anderssen
Anderssen

Cal assenyalar que una de les partides més famoses de tota la història, «La Immortal», va ser jugada durant el transcurs d’aquest torneig el 21 de juny de 1851 i es va tractar d’una partida amistosa disputada entre Anderssen i el francès Lionel Kieseritzki en la qual, Anderssen, va sacrificar un alfil, dues torres i finalment la reina.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario