Diferents tipus de partides d’escacs

Tipus de partides d’escacs

D’acord amb la durada de cada partida, aquesta pot ser:
2-fotos-tipus-de-partides

Partida blitz o llampec:

Aquella en la qual cada jugador disposa d’un màxim de 15 minuts per a realitzar tota la partida, o bé, totes aquelles partides amb increment de temps per jugada en què, de la suma de l’increment multiplicat per 60 i el temps inicial de reflexió no s’obtingui una quantitat major de 15 minuts.

Partida ràpida:

Aquella en la qual el temps per a cada jugador està entre 15 i 60 minuts, o si es juga amb increment, aquella el temps de reflexió inicial, més la suma de l’increment multiplicat per seixanta, quedin compreses en aquest interval. Normalment aquest ritme de joc s’utilitza en desempats de tornejos jugats amb ritme normal, i el seu temps es fixa en 25 minuts.

Partida normal (ritme clàssic):

Aquella en la qual el temps de reflexió per jugador és major a 60 minuts. Aquest és el ritme de joc més usat a nivell magistral. En tornejos amb gran quantitat de participants, sol existir un control de 90 minuts per jugador més 15 segons d’increment per jugada, mentre que en tornejos d’elit s’assignen controls de temps per cert nombre de jugades, més un temps per al final de la partida.

Les partides sense rellotge no tenen un nom específic.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario