Curiositat sobre… YURI AVERBACH

Increí¯ble, però cert!!!

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

YURI AVERBAKH
YURI AVERBAKH

Una curiositat realment sorprenent que li va passar a Averbach que, pel que es va veure, no coneixia bé les normes per a l’enroc.

La situació va tenir lloc en el Campionat d’Austrí lia. Averbach jugava contra el diverses vegades campió del paí­s Cecil Purdy. La partida estava en el mig joc i Averbach va «veure» que Purdy no podia fer l’enroc llarg perquè el recorregut de la torre estava amenaíçat per una peíça seva. Però per sorpresa de Yuri, Purdy va jugar 0-0-0, i una mica confós va preguntar al seu contrincant:

– Es pot enrocar en aquesta posició?

Purdy va mirar sorprès a Averbach sense saber si li estava prenent el pèl i va respondre:

– ¡Naturalment! ¡La torre creua la casella compromesa i no pas el Rei!

El pobre Averbach no sabia on posar-se i més encara quan va llegir la premsa al dia segí¼ent: «Â¡Escriu llibres d’escacs i, no obstant, desconeix les regles del joc».

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario