Curiositat sobre… V.SIMAGIN

SIMAGIN vs SCHAJTAR

Aquesta anècdota va tenir lloc en una partida de l’enfrontament Moscú-Praga.

3-fotos-simagin

Amb blanques jugava el famós jugador soviètic Vladimir Simagin, amb negres el txec Schajtar. La partida estava a la seva fase final. La posició era la segí¼ent:

tauler-1-anecdota-moscou

Simagin es troba en clara inferioritat, però creu haver trobat una variant que acaba en taules:

I juga 54.g4; aleshores, el seu contrincant respon l’evident 54…fxg4+. Però la sorpresa majúscula arriba en el segí¼ent moviment de les blanques que podeu veure en el tauler que us mostrem a continuació:

tauler-2-anecdota-moscou

Simagin havia calculat el canvi de dames i per això va moure la «genial» 55.Dxf6+!!?? sense donar-se compte que estaven fent escac al seu rei.

Però la sorpresa no va acabar aquí­, ja que el seu contrincant va respondre amb 55…Rxf6, sense donar-se compte que la jugada del seu contrincant havia estat il·legal. Evidentment, les blanques van moure 56.fxg4, continuant la partida sense veure l’estrepitós error que havien comès.

Per contribuir a la «bogeria», els jutges no es van donar compte de res i la partida va continuar. Al cap de 10 minuts es va arribar a una situació de taules i, quan ambdós jugadors anaven a donar-se la mí , va aparèixer l’apuntador de la partida, que es va acostar al tauler i els va ensenyar l’errada. Aleshores, els jutges van aplicar el reglament i van restablir la posició abans de l’error (és a dir, després de 54…fxg4+).

Increí¯ble error entre dos jugadors de tan alt nivell!!!. Per cert, al final, Simagin va aconseguir taules.

Deja un comentario