Curiositat sobre… DAVID BRONSTEIN

DAVID BRONSTEIN

David Bronstein sempre ha estat molt famós pel temps que inverteix en realitzar el primer moviment en les seves partides (el seu record és 40 min.). Això ha fet que els periodistes li hagin preguntat pel motiu d’aquesta tardaníça repetides vegades. I, en una ocasió, fart Bronstein que li fessin sempre la mateixa pregunta, va contestar a un periodista d’aquesta manera:

Penso amb la manera com jugaré demí !

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

David Bronstein
David Bronstein

L’explicació del comportament de Bronstein ens la dóna Yuri Averbach en el seu llibre «Lectures d’escacs». Explica que Bronstein no pot dominar els seus nervis quan tria un pla al comeníçament de la partida; quan el rellotge comeníça a córrer, Bronstein es queda petrificat i intenta tranquil·litzar-se i concentrar-se en la partida.

En aquest sentit, hi ha molta gent que atribueix la segí¼ent anècdota a Bronstein :

En una partida de Torneig Bronstein va trigar molt de temps a realitzar el primer moviment. I quan va finalitzar la partida el seu rival li va preguntar:

Per què ha invertit tant de temps en l’obertura? Potser és que intentava descobrir alguna cosa nova?.

¡En absolut! – Va contestar aquest —. “Em va semblar que no tenia la clau de casa a la butxaca i he estat tot aquest temps pensant on la dec haver posat”.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario