Curiositat sobre… AKIBA RUBINSTEIN

Akiba Rubinstein (Stawisk, 1882 – Anvers, 1961)

Va ser un jugador d’escacs polonès que va guanyar nombrosos tornejos, en molts d’ells contra tot pronòstic. El 1909 va derrotar al mestre Emmanuel Lasker, llavors campió del món, a Sant Petersburg, i dos anys més tard va fer el mateix amb el cubí  José Capablanca a Sant Sebastií .

Lasker vs Rubinstein, Sant Petersburg 1909
Lasker vs Rubinstein, Sant Petersburg 1909

El 1911 es va enfrontar per primera vegada a Alexander Alekhine a Carlsbad, a qui va derrotar; després va guanyar en una sola temporada, i de forma consecutiva, cinc tornejos internacionals: Ví­lnius, Sant Sebastií , Pistyan, Breslau i Varsòvia, fita que no ha estat mai repetida. Per tant, va ser un molt jugador que va obtenir bons resultats amb els millors del moment.

Akiva Rubinstein
Akiva Rubinstein

Però, poc a poc, va ser ví­ctima d’una aguda timidesa patològica. Per exemple, quan jugava partides, després de realitzar un moviment, s’amagava en un racó de la sala a esperar la rèplica del seu adversari. Durant algun temps també va tenir la idea paranoide que algú el perseguia i, en una ocasió, va topar amb un desconegut i va sortir corrents, amb la intenció de llaníçar-se per una finestra.

Deja un comentario