Carlemany i els escacs

Carlemany tenia un jove soldat, anomenat Garí­, al seu servei. Era un soldat que va demostrar molt de valor i de seguida es va guanyar l’admiració dels cavallers i l’amor de les dames. Entre elles, la mateixa Emperadriu, que es va enamorar d’ell, però Garí­ la va rebutjar per fidelitat al seu senyor. L’Emperadriu, moguda pel remordiment, li ho va explicar tot al seu espòs.

Carlemany
Carlemany

La reacció de Carlemany va ser cridar a la seva presència a Garí­ i li va proposar el segí¼ent: «Juguem una partida d’escacs, però amb aquestes regles: si guanyes, et faré lliurament de tots els meus regnes i possessions així­ com de la meva pròpia dona. Si guanyo jo, pagarí s amb la teva vida la derrota».

foto-carlemany-2

Garí­ es va veure foríçat a acceptar, però el que Carlemany no sabia era que el seu rival era un fenomenal jugador d’escacs. Després d’una dura lluita d’atacs i contraatacs Garí­ va aconseguir fer mat al seu sobirí .

Carlemany es va quedar totalment abatut i va dir «Garí­ feu el que us plagui, preneu el promès». Però Garí­ va demostrar la seva fidelitat al seu senyor renunciant a tot el que havia guanyat en el tauler d’escacs i Carlemany va poder continuar el seu regnat.

Deja un comentario