Curiositat sobre… ADOLF ANDERSSEN

Anderssen i l’hostaler

Diuen que el gran Adolf Anderssen, autor de partides tan famoses com la «Immortal» i la «Sempre viva», en un dels seus viatges va parar en un hostal a descansar. Com que era d’hora i no hi havia massa gent a l’hostal, l’hostaler, sense saber qui era el seu client, el va reptar a jugar unes partides d’escacs i, tal i com era costum a l’època, l’amfitrió, que es considerava un gran jugador, va oferir la dama d’avantatge al seu il.lustre adversari per tal d’equilibrar les forces.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

ADOLF ANDERSSEN
ADOLF ANDERSSEN

Anderssen va acceptar el desafiament, i per tal de fer una broma, es va deixar guanyar la partida. Immediatament en van jugar una altra però aquesta vegada i, a petició d’ Anderssen, van competir en igualtat de condicions finalitzant la partida en taules.

A continuació van jugar la darrera partida i aquesta vegada va ser Anderssen qui «va gosar» donar la dama d’avantatge a l’hostaler, tot i les protestes d’aquest, al.legant que si havia sortit derrotat amb la dama d’avantatge, mai no podria fer res sense ella. Quina no seria la seva sorpresa quan Anderssen el va derrotar de forma clara i contundent.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario