Curiositat entre… PILNIK i PERí“N

Pilnik i Perón

Potser un dels majors èxits esportius de Herman Pilnik hagi estat el d’haver format part de l’equip olí­mpic argentí­ que va ser Subcampió del Món a Dubrovnik l’any 1950.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

PILNIK
PILNIK

Segons s’ha pogut saber, l’aleshores president argentí­ Juan Domingo Perón va convidar als subcampions del món a una recepció i entre aquests jugadors hi havia Pilnik, el qual era conegut per ser un cèlebre anti peronista. Però com que la recepció no tenia cap vessant polí­tica, ell hi va assistir, al costat de tot l’equip.

eva-peron-61

L’ambient va ser cordial durant tot l’acte i el President Perón, acompanyat d’Evita, va voler oferir un regal com a agraí¯ment pels brillants resultats de l’equip. Així­, doncs, van preguntar a cadascun dels integrants quin regal desitjaven. Un d’ells va respondre que volia que es fes una asseguraníça de vida al propi Perón, un altre li va demanar una casa, etc. Així­ fins que va arribar el torn de Pilnik… A veure si sabeu què va fer? Acceptaria un regal de Perón amb l’excusa que no s’havien de barrejar la polí­tica i aquella celebració? O bé seria Pilnik conseqí¼ent amb les seves idees declarades i es negaria a acceptar qualsevol cosa? (mostrant-se mal educat o inclús ofensiu amb el President de la Nació).

Es tractava d’una difí­cil decisió, però no per a Pilnik, que es va dirigir a Evita i li va demanar «Un petó seu» com a únic premi.

Molt elegant i diplomí tic!!!.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario