Com arribar a ser Mestre d’Escacs

Com arribar a ser Mestre d’escacs

“Com arribar a ser Mestre d’escacs” és un llibre escrit pel Mestre FIDE, Alfred Rosich Vallès i publicat l’any 2002. L’autor va néixer a Barcelona el 18 d’abril de 1962 i és Mestre de la Federació Internacional d’Escacs des de l’any 2000.

foto-1-com-arribar-a-ser-mestre

A continuació us assenyalem alguns aspectes que tracta el llibre:

Recomana a tots els que vulguin progressar especialitzar-se en una sola defensa amb negres o en una obertura amb blanques. També comenta la importància de la gran quantitat de fonts que podem utilitzar per a preparar la defensa o obertura que vulguem estudiar (plans, variants, paranys, etc).

Superioritat de conceptes. L’autor comenta que moltes partides es guanyen tenint major conceptes que l’adversari. Aquest «concepte» del que parla, es refereix a les temàtiques escaquístiques : peó aïllat, clavades, columnes obertes, domini del centre, etc.

•També recomana estudiar amb persones que tinguin un nivell semblant al nostre i uns gustos semblants quant a l’elecció de variants.

•Assenyala la importància de situar les peces en posicions favorables de cara al final .

•En el capítol de finals, ens comenta que el final requereix l’estudi de cèlebres tractadistes dels escacs: Lucena, Philidor, Réti, etc. I diu: «Per a jugar bé un final es necessita una disposició tranquil·la i una tècnica matemàtica«.

•Una de les condicions per guanyar és que cal donar-ho tot i guanyar a l’adversari amb totes les nostres forces. A més, hem de conèixer els nostres punts febles i anar-los corregint.

•També dóna alguns consells valuosos com: dormir adequadament abans de començar un torneig, sorprendre en l’obertura a l’adversari, estudiar partides de grans mestres que s’adeqüin al nostre joc, jugar a la cega per a poder millorar, controlar la «ràbia» després de la derrota, apuntar bé en les planilles i controlar el temps utilitzat en les diferents fases de la partida.

Quant a les partides que ens presenta, són realment interessants d’analitzar i estudiar. D’elles se’n pot aprendre molt. Us el recomanem.

Deja un comentario