Campionat del Món 2010

Anand reté la seva corona

Topalov 5’5 – Anand 6’5

Anand ha revalidat el seu tí­tol de campió del món i ho ha fet en territori hostil, ja que el seu rival, Veselin Topalov, jugava al seu paí­s, on és un í­dol nacional. Vista la tònica d’igualtat que hi ha hagut durant tot el campionat i la foríça amb la que estava jugant al final Topalov, el desenllaíç ha estat relativament inesperat.

topalov-vs-anand-amber_20091

Anand s’ha imposat en una posició en la qual semblava que estava una mica pitjor per culpa de dos peons aí¯llats i febles que tenia en el flanc de dama. Però l’indi ha tirat d’experiència i ha llaníçat un atac en el flanc de rei, arriscant molt al mobilitzar els peons de l’enroc, que ha agafat per sorpresa a l’aspirant. Sense saber com, Topalov s’ha trobat en una posició on ha hagut de donar la seva dama per torre i alfil, i això ha estat la seva condemna.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

ANAND
ANAND

Hem viscut un campionat realment igualat i competit, on potser ha faltat una mica de varietat en l’obertura. Tot semblava abocat al desempat de partides rí pides, un espectacle que el públic de tot el planeta hagués rebut de bon grat, però Anand ha aconseguit sorprendre al seu rival i per això és el just vencedor.

Moments molt dolorosos per Veselin, que ha perdut una gran oportunitat de tornar a regnar sobre els escacs. Anand segueix en un moment dolíç en les cites importants i ha aconseguit gravar el seu nom en la història viva dels escacs.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

TOPALOV
TOPALOV
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario