ALEXANDER ALEKHINE, segons KOTOV

ALEKHINE, SEGONS KOTOV

Kotov va ser un admirador confés d’Alekhine, va estudiar la seva vida i la seva producció escaquística i, a més, ens va aportar una sèrie de 4 volums titulats «Herència escaquista d’Aleksandr Alekhine», així com el llibre «Alekhine» sobre la seva vida i les seves millors partides.

foto-alekhine-segons-kotov

Kotov va dedicar part de la seva vida i de les seves investigacions a estudiar la controvertida vida i l’aportació als escacs d’Aleksandr Alekhine; també ens va deixar en els seus llibres valuosos descobriments sobre aquest geni. Gran admirador seu, Kotov va intentar netejar la imatge d’ antibolxevic i antisemita que el perseguia, en els seus llibres. Encara que aporta importants descobriments sobre la seva vida, l’admiració que li professava, en alguna ocasió, el va fer pecar de manca d’objectivitat, fet que no impedeix, però, que avui dia estigui considerat el millor i més acreditat dels seus biògrafs.

Com a exemple d’aquesta admiració, han quedat per a la posteritat les seves frases següents:

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

ALEKHINE
ALEKHINE

-«És difícil trobar algú amb el talent per a les combinacions equiparable al d’Alekhine, que el va desenvolupar fins a la perfecció.»

-«Era un escaquista universal, que sabia escollir el millor dels estils de jugadors contemporanis.»

-«Aleksandr Alekhine ha passat a la història dels escacs com un gran artista creador de llenços escaquistes dignes de memòria. En el transcurs d’unes quatre dècades va oferir al món obres plenes d’idees audaces, d’originalitat i plenes de fantasia. «

-«Quan en els tornejos acabava les seves partides, es passava hores analitzant les partides dels altres, sense importar si es tractava de partides de grans mestres o de jugadors de segona categoria.»

-«Alekhine era un mestre amb un atac insuperable. No obstant això, durant la seva extensa experiència escaquística es trobava moltes vegades en posicions difícils, que exigien una defensa llarga i perseverant. Si no hagués dominat els més importants mètodes de defensa, mai hagués aconseguit resultats tan brillants . «

-«Alekhine va sorprendre tres vegades al món dels escacs: en guanyar contra Capablanca, en perdre contra Euwe i en recuperar el títol contra Euwe.»

-«Estimava profundament als escacs. Fins a l’últim minut de la seva vida es passava nits senceres analitzant partides sota una petita llum.»

-«Lluitava per la bellesa i la profunditat del seu art a través de les seves classes, articles i llibres.»

-«Tota la seva vida havia somiat amb morir sense ser derrotat i el seu somni es va complir.»

-«El record d’Alekhine, mag dels escacs, durarà mentre existeixi aquest joc, al qual va dedicar la seva capacitat, els seus pensaments i la seva vida, des de la infància fins a la mort.»

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario