Una batalla decidida per una partida d’escacs

Una batalla que es va decidir per una partida d’escacs

Tirem enrere en el temps i situem-nos a l’any 1776. Els anglesos exerceixen el seu domini com a conqueridors en els Estats Units i els seus habitants s’han revelat contra els invasors: estem a la Guerra de la Independència.

2-fotos-atac-washington

L’exèrcit anglès ha derrotat en diverses ocasions a les tropes d’Estats Units, que es troben a punt de defallir. Al capdavant de l’exèrcit rebel hi ha George Washington, els seus homes estan desmoralitzats i el general decideix intentar una operació molt arriscada per tal de donar un gir a la guerra.

La idea de Washington consistia en fer un atac sorpresa sobre l’exèrcit anglès creuant el riu Delaware durant la nit. Però, per desgràcia seva, els espies anglesos van descobrir el pla i van enviar un missatge al General Rahl perquè pogués prendre les mesures oportunes. Però el general, en el moment d’anar a rebre el missatge, estava immers en una apassionant partida d’escacs, així que es va posar el tros de paper en una de les butxaques del seu abric sense arribar ni a llegir-lo. Qualsevol persona que hagi jugat una partida d’escacs entendrà la situació del general i la seva llunyania de la realitat.

L’atac de les tropes de Washington va agafar per sorpresa als anglesos, que van ser escombrats del camp de batalla. Els rebels van capturar a més de 1000 soldats anglesos en una operació que va suposar un punt d’inflexió en el futur de la guerra. A l’abric del general es va trobar una nota que avisava dels plans de Washington.

Deja un comentario