Un llibre d’escacs sobre els finals de Kí€RPOV

Llibre d’escacs «Anatoly Karpov, el virtuosisme dels Finals»

L’Editorial Chessy acaba de treure al mercat el llibre d’escacs “Anatoly Karpov, el virtuosisme dels finals”. L’ex-Campió del món Anatoly Karpov és, sens dubte, un dels millors finalistes de la història dels escacs, i aquest llibre comprèn una selecció dels seus millors finals fins a l’any 1979.

foto-llibre-karpov

Els seus autors, Tibor Karolyi i Nick Aplin, han aconseguit plasmar la brillant tècnica emprada per Kí rpov a l’hora de jugar el final. Es tracta d’una obra ideal per a tots els jugadors d’escacs que vulguin perfeccionar la seva tècnica del que és, sens dubte, la fase més complicada de la partida d’escacs.

Les partides d’escacs seleccionades en aquest primer volum d’una col·lecció de dos són analitzades en profunditat per Tibor Karolyi, refutant i confirmant diverses aní lisis existents sobre aquestes partides, incloent al propi Kí rpov i al mateix Kaspí rov. Els finals tenen un gran interès didí ctic. S’hi s’explica, d’una manera molt clara l’habilitat, la tècnica i les idees de Kí rpov a l’hora d’afrontar els finals amb un mí­nim o cap avantatge.

El llibre va ser considerat Llibre de l’Any 2007 pel diari The Guardian i per la Federació Brití nica d’Escacs.

Deja un comentario