Frases de MIKHAIL TAHL

MIKHAIL TAL

Frases de MIKHAIL TAHL

«Vaig tenir sort perquè el 1960 va ser un any de traspí s i vaig poder ser campió un dia més. Però això no em preocupa, perquè el tí­tol de campió és provisional, mentre que el d’ex-campió és etern».

«Els escacs ocupen a la meva vida un cent per cent, més deu».

«Si prohibissin els escacs, probablement em faria contrabandista».

«L’home accepta sense problemes que una mí quina corri més que ell. Però, difí­cilment acceptarí , que pensi millor que ell».

«Hi ha dues classes de sacrificis: els correctes i els meus».

«í‰s un honor exagerat. ¡Lasker cometia errors en totes les seves partides i jo només en una si i en una altra no!». (En ser comparat amb Lasker).

«Un jugador d’escacs és primordialment un actor. S’asseu a l’escenari preguntant quina jugada li va agradar més a la concurrència».

A la pregunta: «Què va representar per a vostè el cí lcul de les seves probabilitats de victòria en el Torneig de Portoroz?», L’ex campió mundial Tal va respondre: «Per a mi, el tauler d’escacs és un camp de batalla i no els llibres de un comptable «.

«Tenia la tècnica d’un Capablanca i la intuí¯ció de perill d’un Schlechter». (Es referia a Petrosian).

«Els aficionats als escacs i els lectors només són feliíços quan un gran mestre s’arrisca, més aviat que quan es limita a moure els estris».

El que els seus rivals van dir d’ell

» L’assenyalaven amb el dit abans que hagués comeníçat a caminar. Es giraven per mirar-lo quan va comeníçar a caminar «. Viktor Vasiliev

« El món dels escacs es postra als seus peus «. Aleksandar Matanovic

« Si es programa d’una manera adient, seria impossible jugar amb ell «. Mikhail Botvinnik

» Té una foríça combinada que inclús superi la d’Alekhine «. Max Euwe

« Vols saber com juga Mikhail Tahl?. Situa totes les seves peces al centre i després les sacrifica per tot arreu «. David Bronstein

« Potser és el jugador de major foríça atacant dels escacs moderns «. Harry Golombek

Deja un comentario