Escacs Gòtics, una variant dels de Capablanca

Què són els Escacs Gòtics?

Els Escacs Gòtics són una variant dels escacs (derivada dels Escacs Capablanca) creada per Ed Trice. Els escacs de Capablanca varien dels escacs clí ssics, principalment, en que el tauler passa de ser 8×8 a un 10×8 i, en d’altres variants a un 10×10. Capablanca creia que en el futur els grans escaquistes acabarien la major part de partides en taules, amb el que no es podria mesurar realment la superioritat d’un escaquista, així­ que va introduir una variant en els escacs clí ssics. Com que el tauler d’escacs era més gran, en aquesta variant apareixen dues noves peces: el mariscal i el cardenal. Si us fixeu amb aquest fet, no perdem mai de vista la relació directa dels escacs amb les batalles i l’estratègia.

2-fotos-escacs-gotics

El mariscal és una peíça que té la mateixa capacitat de moviments que una torre o un cavall indistintament; tot depèn de la posició. El cardenal és una peíça que té la mateixa capacitat de moviments que un alfil o un cavall indistintament. La resta de normes són les mateixes que els escacs clí ssics, encara que una conseqí¼ència directa de que el tauler de joc sigui més gran és que l’enroc curt es converteix en un enroc una mica menys curt ja que hem de moure el nostre rei tres caselles en comptes de dues en comparació amb els escacs clí ssics. En la variant d’Ed Trice, el tauler és sempre un tauler de dimensions 10×10 caselles, 36 caselles més que els escacs originals.

En aquesta modalitat d’escacs, l’activitat de peces i la tí ctica és fonamental. La dama segueix sent la peíça més forta, però en haver-hi més peces menors en el tauler, augmenta el joc combinatori. Les obertures dels escacs clí ssics es poden adaptar a aquesta modalitat i a partir d’elles sorgeixen noves variants. El tauler és molt més gran (el camp de batalla és més ampli), de manera que molts dels conceptes temí tics dels escacs han de ser adaptats a aquesta nova modalitat. Sacrificis, atacs directes en les primeres jugades i posicions tàctiques i enginyoses són claus en una modalitat d’escacs que us aconsellem que la proveu.

Deja un comentario