Els rellotges d’escacs

El rellotge d’escacs

El rellotge d’escacs consisteix en un doble cronòmetre que mesura el temps que té cada jugador per a realitzar els seus moviments. Mentre que el rellotge del jugador que té el torn estí  en marxa, el del seu oponent roman aturat, fins que el primer faci la seva jugada i aturi el seu rellotge, posant així­ en marxa el rellotge del contrari.

2-fotos-rellotges

Els rellotges d’escacs mecí nics disposen d’un element anomenat «bandera», el qual és sostingut pel minuter durant els últims tres minuts del temps assignat a cada jugador. Quan s’excedeix aquest temps, el minuter deixa caure la bandera, i si cau la bandera del primer jugador, perd la partida si no ha completat les jugades establertes o excedeix el lí­mit de temps.
foto-2-rellotges

Actualment, els rellotges més utilitzats són electrònics, que permeten configurar diferents ritmes de joc, com per exemple el sistema Fischer (increment de diversos segons per cada jugada) o el sistema Bronstein (igual que el sistema Fischer però sense sobrepassar el temps inicial assignat), així­ com determinar amb exactitud quin jugador esgota primer el seu temps.

rellotge-2

Deja un comentario