Els escacs… sota sospita

Repressió policial contra els escacs

Com és ben sabut, hi ha agut diveros casos al llarg de la història en els quals la policia dels Estats Units s’ha extralimitat en les seves funcions. En aquest cas relacionat amb el món dels escacs, la història frega el ridí­cul.

foto-policia

Ens hem de situar a la ciutat de Cleveland a l’any 1973. En un club d’escacs s’havia organitzat un torneig i tot transcorria amb normalitat … fins que, de cop i volta, davant la sorpresa general dels assistents, la policia va fer aparició a la sala de joc per a desposar-se a fer una batuda. Emparant-se en la llei contra el joc en aquell Estat, els policies van detenir el director del torneig i van confiscar totes les peces i taulers d’escacs sota els cí rrecs de possessió de mecanismes de jocs d’atzar. A més, es van emportar els premis del torneig sota l’acusació de ser els premis de les apostes.

Resulta realment surrealista que algú pugui considerar els escacs com un joc d’atzar practicat per ludòpates.

Però aquesta no és la primera topada dels escacs amb la justí­cia, ja que molts jugadors d’escacs per correspondència poden relatar com les seves cartes van ser interceptades i com per aquest motiu van ser acusats d’espies per utilitzar un codi desconegut … que no era altre que la notació de les partides d’escacs. Això li va arribar a passar, per exemple, a l’ex-campió del món Wilhelm Steinitz a New York. Déu n’hi do!!!.

Deja un comentario