El llibre «Un any per als escacs»

“Un any per als escacs”, un llibre de l’historiador JAVIER GUZMíN

L’Editorial Chessy ha publicat recentment un interessant llibre de l’historiador Javier Guzmán titulat » Un any per als escacs «.

foto-llibre-guzman

Es tracta d’un llibre on per cada dia de l’any es fa esment d’una figura mí­tica dels escacs o d’un esdeveniment escaquí­stic especialment destacable. Cada entrada inclou informació sobre el perfil de l’escaquista o de l’esdeveniment corresponent, així­ com una partida destacada, alguna dada curiosa i, finalment, una ressenya amb una dada històrica rellevant que va tenir lloc en la mateixa data. El llibre és en si una breu història dels escacs que permet conèixer l’evolució moderna del joc des de la Revolució Francesa, època en què va destacar Philidor, fins a dia d’avui.

D’altra banda, grí cies a les partides d’escacs i posicions que es reprodueixen en el text, es tracta d’un llibre que permet també millorar el nivell escaquí­stic del lector, ja que totes les reproduccions són de gran bellesa i estan dotades d’enorme qualitat estratègica i tí ctica. En conclusió, es tracta d’un llibre la lectura del qual recomanem i que, sens dubte, aconsegueix entusiasmar als que som aficionats a aquest meravellós esport dels escacs; a més, el llibre aporta un gran nombre de circumstí ncies històriques que estem segurs que molts dels lectors d’aquest bloc desconeixeran. L’autor d’aquest llibre, Javier Guzmán, va néixer a Cadis el 1970 i és Doctor en Història i professor universitari d’aquesta disciplina, impartint des de 1994 classes d’Història Antiga a la Universitat de Cadis, essent un reconegut expert en història dels escacs.

Deja un comentario