El GM MOSKALENKO treu un llibre en catalí 

Llibre d’escacs en catalí  de Viktor Moskalenko

“El fabulós gambit de Budapest” és el nou llibre en catalí  que darrerament ha tret el Gran Mestre Viktor Moskalenko. En el llibre, analitza detalladament com s’han desenvolupat les partides en què algun jugador ha optat per aquesta obertura. El volum, la versió catalana del qual és de la filla de l’autor, Lyudmyla Moskalenko, l’ha editat la Direcció Insular de Polí­tica Lingí¼í­stica del Consell de Mallorca, amb la col·laboració de la Direcció General de Polí­tica Lingí¼í­stica i el club d’escacs ChessMallorca.

foto-moska

El fabulós gambit de Budapest analitza molts dels aspectes d’aquesta obertura: la història, les variants, les estadí­stiques, els mitjos jocs, els finals, però també els jugadors més importants que en algun moment s’hi han hagut d’enfrontar.

La seva estructura permet que el lector pugui seguir amb facilitat el moviment de cada peíça de l’escaquer a través de 115 partides, que s’analitzen amb detall i que demostren, un cop més, que Viktor Moskalenko és un gran mestre dels escacs, no només per les instruccions que ofereix, sinó també pels consells útils que dóna a les persones que es vulguin arriscar amb una obertura tan complexa.

L’edició catalana d’aquest llibre esdevé important perquè serveix per difondre aquesta aní lisi profunda d’una obertura que és ja un clí ssic, però també perquè es tracta d’un llibre especialitzat que s’edita per primer cop en catalí .

A continuació podreu llegir el text que ell mateix va adreíçar a tots als assistents el dia de la seva presentació al poble de Petra, Mallorca.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

VIKTOR MOSKALENKO
VIKTOR MOSKALENKO

Estimats amics escaquistes,

Avui és un dia molt especial per a mi. Grí cies als meus amics, també a ChessMallorca i als patrocinadors Departament de Cultura del Consell de Mallorca, el meu llibre »The Fabulous Budapest Gambit» ha estat publicat en idioma catalí .

í‰s un gran honor presentar avui el meu llibre en idioma d’un paí­s on jo visc i treballo durant els últims deu anys. í‰s molt significatiu per a mi a nivell personal i professional.

Per altra banda, ara i per primera vegada, qualsevol escaquista o persona que parla catalí , des de més petit fins a més vell, pot gaudir i aprendre d’una obra d’un gran mestre reconeguda per tot el món.

Moltes grí cies a tots,

Viktor Moskalenko, 22 de gener 2010, Petra, Mallorca

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario