Curiositat sobre…MAX EUWE

Euwe i el viatger

EUWE vs BOTWINNIK 1936
EUWE vs BOTWINNIK 1936

Diu la història que l’any 1936, el vigent campió mundial del moment, Max Euwe, realitzava un llarg viatge en tren per anar a disputar un important torneig a una famosa ciutat del centre d’Europa, quan, per entretenir-se, es va posar a llegir el diari. En una de les pí gines hi havia un problema d’escacs i el nostre campió es va disposar a resoldre’l. Però va voler el destí­ que el seu desconegut company de viatge fos un aficionat als escacs que, en adonar-se que Euwe estava llegint la pí gina d’escacs i, sense reconèixer-lo, li va comentar:

Veig que és aficionat als escacs.

Sí­ – va contestar el Campió Mundial.

Hi juga vostè habitualment?.

De tant en tant – li va respondre modestament Euwe.

Què li sembla si, per passar el temps del viatge, fem unes partides?

Euwe, que era una persona molt educada i modesta, per no ser mal educat, va acceptar de jugar amb ell i, òbviament, el va vèncer fí cilment totes les partides que van jugar.

MAX EUWE
MAX EUWE

El desconegut viatger, que encara no sabia qui era el seu adversari (atès que a Euwe no li agradava sortir a la premsa ni ser fotografiat i, per tant, la seva fesomia no era massa coneguda pel gran públic), estava totalment desconcertat.

No sé el que em passa avui – va dir a tall d’excusa – No he aconseguit derrotar-lo ni una sola vegada i això que a mi em diuen l’Euwe del meu poble.

Euwe es va limitar a somriure i el seu adversari mai va saber que havia jugat contra el Campió Mundial.

Deja un comentario