Curiositat sobre… MIKHAIL BOTVINNIK

Mikhail Botvinnik va ser Campió del Món durant molts anys i a l’igual que d’ altres famosos jugadors, tenia manies. La seva, era que no suportava sentir soroll mentre jugava. Si a la sala de joc hi havia soroll, era incapaíç de concentrar-se.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Botvinnik, el Patriarca
Botvinnik, el Patriarca

Com que sempre havia estat partidari de preparar-se contra la seva mania a casa seva i no jugant tornejos, per a minimitzar aquest defecte, va emprar un mètode molt senzill: quan entrenava analitzant variants davant el tauler o jugant partides a casa seva, creava, de manera artificial, un ambient sorollós, posant la rí dio a gran volum o connectant algun electrodomèstic.

Pel que sembla, aquest mètode li va donar excel·lents resultats i Botvinnik va deixar de reaccionar negativament davant els sorolls i fins i tot va arribar a no notar-los. Bona tí ctica!.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario