Curiositat sobre… IVANCHUK

El més important… els escacs

En els anys 80, la selecció juvenil de l’URSS va fer una gira per Europa. Una de les escales del viatge era Parí­s, on els soviètics havien de jugar contra la selecció absoluta francesa.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

IVANCHUK
IVANCHUK

L’expedició estava comandada pel GM Alexei Suetin, un experimentat entrenador famós per a conduir pel bon camí­ a les joves promeses. Mentre feien la gira i per a desconectar una mica dels escacs, a cada ciutat solia organitzar excursions per als seus pupils i, quan estaven a Parí­s, va decidir que visitarien la Torre Eiffel i la catedral de Ní´tre Dame.

Quan tenia tots els seus jugadors preparats per a comeníçar la ruta turí­stica, es va adonar que li faltava Vassily Ivanchuk. Va esperar-lo durant una estona més, però al veure que trigava tant, va decidir pujar a la seva habitació a veure què passava. Quan li va preguntar el motiu del seu retard, aquest li va contestar: «No vindé«. Suetin ho va trobar molt estrany i li va preguntar:»Per què? í‰s que no et trobes bé?«. La resposta de Ivanchuk va deixar totalment atònit a Suetin:»Em trobo bé, però he d’estudiar l’Informator (revista que publica novetats teòriques dels escacs) «. Suetin va intentar convèncer el seu pupil:»l’Informator el podrí s consultar sempre que vulguis, però potser no tornarí s a veure una ciutat tan meravellosa com Parí­s«. Però les seves explicacions no va servir de res i Ivanchuk es va quedar a l’habitació consultant la revista d’escacs mentre els seus companys gaudien d’una de les ciutats més boniques del planeta. Coses dels Grans Mestres!!!.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario