Curiositat sobre… AKIBA RUBINSTEIN

AKIBA RUBINSTEIN i la Gestapo

Durant la II Guerra Mundial els nazis van cometre la barbí rie del genocidi i, en aquella època, molts escaquistes jueus van haver de desaparèixer.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Akiba Rubinstein
Akiba Rubinstein

Akiba Rubinstein era jueu, però en l’època de la gran guerra havia perdut el seny i, grí cies a això, va poder salvar la vida.

La gestapo el va incloure a la seva llista i el va anar a buscar a la seva residència. La persona que el cuidava va intentar convèncer l’oficial alemany que Rubinstein no es trobava amb bona salut mental. Si el pres no estava en condicions mentals satisfactòries els nazis el consideraven no útil i això li salvava la vida.

L’oficial de la Gestapo es va acostar a Rubinstein i li va dir: «Queda arrestat, serí  confinat en un camp de concentració«. Per a sorpresa de l’alemany, Akiba va agafar el seu barret i va dir animadament:»Bé, anem, serí  divertit«. Davant d’una resposta com aquesta, els nazis van veure que no estava bé i van deixar en pau a Rubinstein, que prou problemes tenia amb la seva malaltia.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario