CAPABLANCA, protagonista en una pel.lí­cula

Chess Fever, la primera pel·l.í­cula dedicada als escacs

La primera pel.lí­cula dedicada al món dels escacs va ser “Chess Fever”, rodada a Moscou l’any 1925 i protagonitzada per l’aleshores Campió Mundial José Raúl Capablanca.

foto-chess-fever-01

La pel.lí­cula és un clí ssic de la comèdia del cinema soviètic que es basa en els principis de cinema mut de Rússia i en els impulsos revolucionaris del mes d’octubre de 1917. La pel.lí­cula presenta un panorama nacional de l’hivern de Moscou en el moment de la » febre dels escacs » i inclou una part de material d’arxiu real d’un torneig internacional d’escacs a Moscou i algunes aparicions de famosos escaquistes de l’època, com el cubí  José Raúl Capablanca ( Campió del món de 1921 a 1927) .

foto-chessfever-2

La pel.lí­cula comeníça fent referència a la manera tan diferents que Anna Zemtsova o Pudovkin i Vladimir Fogel es preparen pel dia del seu casament. Fogel, a l’igual que la resta de la població, té una gran obsessió amb els escacs i, en un moment determinat, Fogel i Zemtsova han d’avaluar allò que és veritablement important en la seva vida. Durant la pel.lí­cula també hi ha una trobada casual amb el campió d’escacs Capablanca ( que prefereix a les dones boniques que no pas els escacs ).

Deja un comentario