CAMPIONS DEL Mí“N «Wilhelm Steinitz»

wilhelm_steinitz

Wilhelm Steinitz

«Puc jugar amb Déu i donar-li un peó d’avantatge»

Wilhelm Steinitz. Jugador d’escacs austrí­ac nascut a Praga el 17 de maig de 1836 i mort a Nova York el 12 d’agost de 1900. Estí  considerat el primer campió mundial d’aquest esport.

En la primera part de la seva carrera, el joc de Steinitz era similar al dels seus contemporanis Adolf Anderssen o Paul Morphy, caracteritzat per rí pids atacs al rei i preferència per obertures de gambt. Però gradualment Steinitz va anar desenvolupant un estil propi, que és la fundació de l’estil posicional, sense el qual seria impossible comprendre els escacs modern. Trets distintius de l’estil madur de Steinitz són la fe en la defensa, l’ús del rei com a peíça activa fins i tot en etapes primerenques del joc i un estudi profund de l’estructura de peons.

Una vegada que s’han declarat a si mateix campió mundial d’escacs el 1866 (després de la seva victòria sobre Anderssen), va defensar el seu tí­tol amb èxit en quatre ocasions, contra Johannes Zukertort el 1886, Mikhaí¯l Chigorin el 1889 i 1892 i Isidor Gí¼nsberg el 1891. El seu regnat va concloure quan va caure davant Emanuel Lasker en 1894.

En l’última etapa de la seva vida, va perdre la raó, quan ja el seu nivell de joc havia decaigut notablement. Va ser reclòs en un sanatori mental i en aquesta època va pronunciar la seva famosa frase: «Puc jugar amb Déu i donar-li un peó d’avantatge»

01

Steinitz vs Strauss, Vienna, 1860

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»][ Txe6+ !!! ]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario